Saturday, January 29, 2011

Segmen Hujung Minggu Bersama BEN ASHAARI

Assalamualaikum pembuka bicara,
berbloging dalam keadaan hujan,
join segmen mr.Ben pon cara,
meh la bce ape yg ku tuliskan....


cewah....setat dengan pantun gitu...haha
ni kali ke 3 aku join segmen bro Ben ni...
ni sedikit petikan dari bro Ben pnye blog

"Ehem.. lama aku tak buat segmen kan ? Haha.. ok .. apa kata hujung minggu ni kita bersegmen lak .. ok? Segmen kali ni , mudah jer .. Berdasarkan gambar header aku tu...

Buatkan sebuah cerita berdasarkan gambar tu .. Gambar / dialog / angan - angan atau apa saja yang boleh korang buat dari gambar tu.. Tapi jangan di edit lak gambar tu.. Boleh ? Hehehe.. Tapi mesti panjang .. kalau pendek , aku tak nak terima.. hehehe.."

jadi aku pon teringin la gak nak join...huhu

kisah bermula ketika aku selesai melakukan aktiviti membesarkan perot....
opssss....salah2...membesarkan otot.... lalu aku duduk sambil membuka laptop ku...
almaklumlah....blogger sejati...mne bley tinggal laptop...
sedang syok ak dok mengusha bebudak ni memporak perandakan SB...
tiba2 aku ternampak kelibat manusia di depan ku....
ape lg....x kn nk usha direct teros....jeling2 aku sket kat budak 2...
perghhhh...dalam hati aku berkata,

"berotot gak budak ni, tapi nak kata hensem aku lg hensem...
eh....ko usha aku balik....ko jeling tajam kt aku....
x bley jadi ni....aku sparring gak budak ni kang...
eyyy....seb baek ak hensem sket dari ko"

tibe datang la sorang hero dalam cerita ni kat bro Ben...
(aku la hero 2...dah cerita aku...haha)

aku: bro...lu buat ape jeling2 dalam cermin 2...berangan ke..
Bro Ben: alamak ko ni...aku baru je nak berangan2 sket lepas workout ni...
aku: haha...x pe2...teruskan keberanganan 2 ye...hehe
Bro Ben: agak2 naek 2cm x otot lengan aku ni? huhu

13 comments:

niesz said...

hehe..klakar la segmen nie..mcm2 cite ade.. :)

updated entry : sendiri punya sendiri jaga

mohd zhafri said...

@niesz
mmg best ini segmen...bley glak2..haha

aima in luv said...

best kan segmen nie... aima join gak

mohd zhafri said...

@aima
join ngn x join...hehe

AesyaZealous said...

klaka doh..bw blog org jumpe cerita yg melalut2..

Along Usop said...

last2 2 2 berangan.. hahaha =P

mohd zhafri said...

@along usop
haha...

nur said...

klako.. tapi best part pantun.. kreatif..
jemput ke ALL IN ONE

mohd zhafri said...

@nur
tetibe je terase nak berpanton...huhu

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Good luck :)

mohd zhafri said...

@rabiatul
thanks....

Sunah Mohammad said...

haha~ join jugak ke zhafri? kelakar lak bace..

mohd zhafri said...

@sunah
joinkan je kak...tetibe idea mencurah2...haha