Monday, June 27, 2011

Der, side mirror gua pon lu nak rembat ka?





Panas2
gua memang tengah panas
berbulu hati gua
(eh, berbulu hati? ah, lantak la...haha)

opsss,,, tengok panas punya pasal sampai gua lupa bagi salam
ish3....

Assalamualaikum~

cerita dia macam ni
gua nak balik jb pagi tadi
tapi pagi2 area KL hujan
nak buat camne pasal gua pon rider
kalau naik kereta tak pe gak la

nak di jadikan cerita
dalam pukul 10++ gua nak gerak pulang la
rumah gua pon jenis quaters kerajaan kat putrajaya tu
so, gua turun2 menuju ke motor,
tiba2 gua rasa pelik

apesal lain macam je motor gua ni
apa yang peliknya
Ya Allah........
side mirror gua hilang
patut la rasa kosong je
mau tak panas time tu
siapa punya kerja la pergi rembat side mirror gua ni
mentang2 side mirror gua ni ada nilai2 estetika

gua dah pikir2, nasib baik side mirror je yang hilang
kalau motor kesayangan gua tu yang hilang
mau mengamuk gua kat situ
sampai 7 keturunan pencuri tu gua cari
(ayat nak best je)

ni la side mirror gua yang kena rembat tu...
gua tau la smart
lu rembat baca bismillah tak?
siap ada sticker basmalah lat depan tu

terpaksa gua ganti ngan yang baru
dah la besor... macam telinga gajah dah gua tengok
kecik beso kecik beso je gua tengok side mirror ni

10 comments:

zulayha aziz said...

aku rasa dye rembat..letak kat umah ar..
umah dia takde cermin...
sobsobsob

mohd zhafri said...

@zulayha aziz
tu la pasal...apsl la dia x mintak izin aku ke...haha

zulayha aziz said...

ada kee pencure mintak izin..
kalu dia da mintak izin , bukan mencuri da namanya tu..hahahaha ~

mohd zhafri said...

@zulayha aziz
x de ek....hahaha

aq noor said...

the moral of story, motor kena pakai alarm jugk la..

mohd zhafri said...

@aq noor
dah pernah pakai dah....tapi tu la, pakai alarm ni kuat makan bateri...

shafiqabdshukor said...

pergh..
side mirror koso hilang..
br je cadang nak tukar side mirror
x jadi la...

mohd zhafri said...

@shafiq
x payah la syafiq....nnt x pasal2 hilang

Afif,H. said...

engineer ckp guna bateri lipo 7.4v 2200mAh tok alarm..

mohd zhafri said...

@Afif,H
haha...ceh, lagi leceh...ingat robot ka....