Tuesday, March 22, 2011

Ye ke susah?

Assalamualaikum~

haha....lama dah aku tak update entri ni...
dah macam2 sawang ada kat aku punya blog....
aduiiiii.....apa pasal la orang lain bz tapi bley update entri ek....
tapi aku....hahaha....kompom2 la...
kompom apa?? kompom2 aku malas update entri.....
ish3.....

ni berbalik pada tajuk entri ni...."ye ke susah"????
apa yang susahnya?
tadi aku check SB....tiba aku kena tag dengan seseorang ni....
dia tanya susah ke engineering ni?

hahaha....kalau jawapan secara jujur kompom2 susah...
yela...macam2 nak kena buat....nak2 lagi macam course aku ni...
Mekatronik...cabang pon banyak....jadi banyak la kena tahu....
mechanical,electrical,electronic,computer system,programming, control dan.................
maksudnya macam2 la tu...belum di pecah kecil2....

tapi sebenarnya kalau dah minat dan ada kerajinan tu,
aku rasa senang kot engineering ni....

contoh, orang yang tak minat programming ni akan rasa susah je bila buat programming...
tapi blia kita dah minat, akan timbul rasa nak belajar, rasa nak mencuba...
lama2 bila try jadi la senang dan jadi la kebiasaan....

wallahu'alam.....
p/s: ini pendapat aku je tau.....


~challo bette~

2 comments:

Sunah Mohammad said...

oooooooooooooo~~~ nice! hahaha~ akak suka programming...walopun buat sakit pale je...hahaha~

mohd zhafri said...

@Sunah Mohammad
haha....best2 programming