Monday, July 4, 2011

semua sekarang nak 3D

Assalamualaikum~

hari ni tak sempat aku nak update ape2
mana taknya...pagi masuk kerja
study sket2....pastu keluar pergi berurusan dengan seseorang
then balik continue study

so malam ni aku nak update gak la entri
satu pon jadi la

apa yang aku tengok sekarang ni
teknlogi dah semakin maju
kalau boleh semua benda nak 3D

eh2....kejap2
aku bukan cakap pasal transformer 3D tau
yang tu memang dah sah2 best
tapi ni lagi best

betul....bagi aku super best
tapi tak tahu la bagi korang macam mana
yang aku nak cakap adalah pasal

scanner dan printer 3D
ye....scan sesuatu barang, dan print secara 3D
jadi barang tu semula
seolah2 kita duplicate la kiranya
benda ni teramatlah sesuai
apabila korang nak melihat benda yang korang dah design dalam keadaan yang real

betul........
tak caya lagi????
tak pe2...aku provide link video ni
korang boleh la tengok kalau nak

3D Printer - The Green Engineer


amacam???? best???

7 comments:

NadiRah said...

uit!!!! macam2 skang....

mohd zhafri said...

@NadiRah
teknologi makin maju...tapi jangan lupa diri sudah la

Hans said...

walaweh
cool
bila nak wujud kereta terbang ekk?
heheheh

Juvana Episod 11

mohd zhafri said...

@Hans
haha...memang cool kan?
kereta terbang? haha...tak lama lagi kot

Sunah Sakura said...

perghhhh! majuuuuuuuu!

rajin study time cuti~ hek2

mohd zhafri said...

@Sunah Sakura
study untuk kerja...huhu

mohd zhafri said...

@Sunah Sakura
study untuk kerja...huhu